W kwietniu wraz z młodzieżą naszej szkoły rozpoczęliśmy wspieranie inicjatyw przedszkola w ramach projektu „Jajo”. Uczniowie Zespołu Szkół Zawodowych w Giżycku przygotowali wykład oraz materiały dydaktyczne nt. budowy jaja, „Dlaczego warto jeść jaja”, oceny świeżości oraz zastosowania jaj w technologii gastronomicznej.
Poza tym przeprowadziliśmy zajęcia ruchowe - „Jajko na łyżce”. Najciekawszą częścią naszej wizyty były zajęcia praktyczne, czyli sporządzanie fantazyjnych zakąsek z jaj np. myszki, łódki, kury itp.
Uczniowie:
klasa I T
1. Kamila Maksymowicz
2. Magdalena Malinowska
3. Aleksandra Kotowska
4. Magdalena Pisiak
5. Kacper Sawoń
klasa II AT
1. Ewelina Bykowska
2. Aleksandra Martynelis
Opiekun:
Urszula Siergiej - Todryk