Nasi uczniowie odbywają zagraniczne praktyki zawodowe w następujących miejscach:
- Supergourmet - Spanish Bar: Michał Ankiewicz i Paulina Kajpust
- Hotel Neptuno: Piotr Bernaciak i Natalia Komosa
- NH Valencia Center: Dominika Dębska i Piotr Orzechowski
- Ding Dong Hotel: Diana Dunowska i Ewa Mazur
- Restauracja La Vita e Bella: Mateusz Golubek
- Restauracja Risotto: Martyna Jastrzębska
- Sweet Hotel Renasa: Klaudia Kosecka i Marika Surowik
- Restauracja Carpe Diem: Agnieszka Markiewicz i Angela Piskorz
- Hotel Alameda Plaza: Klaudia Hasiec i Ewa Sobczak
Hotelarze pracują w housekeepingu przygotowując jednostki mieszkalne i pomieszczenia hotelowe do przyjęcia gości. Natomiast uczniowie sektora gastronomii odbywają staż w restauracjach poznając nowe receptury kuchni hiszpańskiej.