25.10 2016 uczniowie klasy drugiej i trzeciej Zasadniczej Szkoły Zawodowej (kucharze) zaprosili nas na przezentację z wyjazdu do Sewilli w ramach projektu: ,,Inwestycja w przyszłość 2”, realizowanego w ramach programu ERASMUS+ . Swoją obecnością zaszczycili nas koordynatorzy projektu z Warmińsko - Mazurskiej Wojewódzkiej Komendy Ochotniczych Hufców Pracy w Olsztynie - Pan Michał Komła oraz Pani Barbara Leszczyńska, a także Pani Magdalena Łępicka - Komendant ŚHP w Giżycku.
Po zakończonej prezentacji goście zostali zaproszeni na degustację potraw kuchni hiszpańskiej. Dania przyrządzali: Bękalski Krzysztof, Chocian Franciszek, Iwaszkiewicz Kuba, Kasak Ewa, Kosakowska Zuzanna, Markowicz Weronika oraz Sokołowska Adrianna z klasy 2B ZSZ. Uroczystość prowadzili uczniowie z klasy 3B ZSZ: Piechowiak Katarzyna, Polak Klaudia i Lichacz Patrycja. Młodzież przygotowała dla nas tradycyjne potrawy kuchni hiszpańskiej, a szczególnie kuchni regionalnej charakterystycznej dla Andaluzji: ,,tapas”, ,,paella”, ,,tortilla”, ,,gazpacho” i inne. Degustację umilały hiszpańskie rytmy muzyki flamenco i występ uczennic klasy 3B ZSZ - Katarzyny Piechowiak i Klaudii Polak.
Informacje przygotowała opiekun grupy: Marzena Dyndul