22 lutego 2016 roku w Zespole Szkół Zawodowych w Giżycku odbył się
I etap Konkursu Kulinarnego o Tytuł „Mistrza Szkolnej Patelni” .
W konkursie udział wzięło 13 uczniów naszej szkoły klas o profilu gastronomicznym. Tematem wiodącym był:
„ Sandacz – król zalewu Wiślanego w towarzystwie darów lasu warmińsko-mazurskiego i polskiej kaszy”.
Organizatorem konkursu była pani Małgorzata Legucka.
Potrawy oceniała komisja w składzie:
- Halina Poboża - Dyrektor Cechu Rzemieślników i Przedsiębiorców w Giżycku
- Sandra Kotowicz - finalistka V edycji programu Top Chef
- Paweł Pyra - szef kuchni Hotelu St. BRUNO
- Piotr Zagórski - Hotel Masovia
- Małgorzata Legucka
- Urszula Siergiej - Todryk.
Jury wyłoniło spośród uczestników następujących zwycięzców:
I. W kategorii: Potrawy z ryb
I miejsce - Dominika Komosa – klasa III a T
II miejsce - Małgorzata Baranowska - klasa IV a T
II miejsce - Mateusz Golubek - klasa III a T
III miejsce - Cezary Łomaszewicz – klasa III a T
III miejsce - Katarzyna Roman – klasa III b ZSZ
II . W kategorii: Potrawy z mięsa
I miejsce - Magdalena Zabłocka – klasa II a T
Nagrodę publiczności otrzymali: Małgorzata Baranowska oraz Cezary Łomaszewicz
Zwycięzcy konkursu otrzymali dyplomy oraz nagrody rzeczowe ufundowane przez szkołę oraz sponsorów konkursu.
Uczennice : Dominika Komosa i Małgorzata Baranowska zakwalifikowały się do II etapu konkursu w Braniewie.
Zwycięzcom gratulujemy i życzymy powodzenia na etapie wojewódzkim w Braniewie!!!