Zespół Szkół Zawodowych
ul. T. Kościuszki 16
11-500 Giżycko
tel.  87 428 32 41 kom. 602 792 119

I ETAP KONKURSU KULINARNEGO

22 lutego 2016 roku w Zespole Szkół Zawodowych w Giżycku odbył się

I etap Konkursu Kulinarnego o Tytuł „Mistrza Szkolnej Patelni” .

W konkursie udział wzięło 13 uczniów naszej szkoły klas o profilu gastronomicznym. Tematem wiodącym był:
„ Sandacz – król zalewu Wiślanego w towarzystwie darów lasu warmińsko-mazurskiego i polskiej kaszy”.

Organizatorem konkursu była pani Małgorzata Legucka.

Potrawy oceniała komisja w składzie:

- Halina Poboża - Dyrektor Cechu Rzemieślników i Przedsiębiorców w Giżycku
- Sandra Kotowicz - finalistka V edycji programu Top Chef
- Paweł Pyra - szef kuchni Hotelu St. BRUNO
- Piotr Zagórski - Hotel Masovia
- Małgorzata Legucka
- Urszula Siergiej - Todryk.

Jury wyłoniło spośród uczestników następujących zwycięzców:

I. W kategorii: Potrawy z ryb

I miejsce - Dominika Komosa – klasa III a T
II miejsce - Małgorzata Baranowska - klasa IV a T
II miejsce - Mateusz Golubek - klasa III a T
III miejsce - Cezary Łomaszewicz – klasa III a T
III miejsce - Katarzyna Roman – klasa III b ZSZ

II . W kategorii: Potrawy z mięsa

I miejsce - Magdalena Zabłocka – klasa II a T

Nagrodę publiczności otrzymaliMałgorzata Baranowska oraz Cezary Łomaszewicz

Zwycięzcy konkursu otrzymali dyplomy oraz nagrody rzeczowe ufundowane przez szkołę oraz sponsorów konkursu.

Uczennice : Dominika Komosa i Małgorzata Baranowska zakwalifikowały się do II etapu konkursu w Braniewie.

Zwycięzcom gratulujemy i życzymy powodzenia na etapie wojewódzkim w Braniewie!!!