25 listopada 2021 roku młodzież z klasy drugiej Technikum gościła w Gospodarstwie Ekologicznym prowadzonym przez rodziców jednego z uczniów, Państwa Niedziejko. Uczniowie zapoznali się z rozbiorem tuszy jagnięcej oraz baraniej. Pod okiem Pani Barbary obsługiwali urządzenia niezbędne do obróbki mięsa. Każdy z uczniów mógł sprawdzić swoje umiejętności praktyczne podczas wyrobu kiełbas jagnięcych, które później były degustowane. Poznaliśmy również tajniki obróbki cieplnej mięsa jagnięcego oraz baraniego. Mieliśmy okazję zapoznać się z wyrobami ekologicznymi z domowej produkcji. Zakończenie spotkania zostało uwiecznione degustacją przepysznych wyrobów domowych jagnięcych ale także innych np. pyszna babka ziemniaczana z dodatkiem jagnięciny. Niewątpliwe przyjemną częścią spotkania były odwiedziny w owczarni. Dziękujemy bardzo Państwu Niedziejko za zaproszenie.
> >