Dnia 8 listopada 2022 roku włączyliśmy się w akcję związaną z propagowaniem zdrowej żywności. W tym dniu uczniowie klasy III Technikum przygotowali bufet pt. „Śniadanie daje moc”. Na stole znalazły się wartościowe odżywczo kanapki, sałatki, desery mleczne, owoce, soki świeżo wyciskane, a dla osłodzenia i podsumowania posiłku jesienne ciasto marchewkowe. Oprócz pysznych i zdrowych przekąsek uczniowie mogli zapoznać się z materiałami dotyczącymi racjonalnego żywienia przygotowanymi przez przedstawiciela Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Giżycku, Panią Adriannę Gałas. Uczennice: Angelika Bieciuk oraz Julia Kuczyńska wcieliły się w rolę nauczycielek i przeprowadziły lekcje w klasach o profilach gastronomicznych na temat zdrowego jedzenia. Zajęcia były urozmaicone o zagadki, ćwiczenia oraz pracę w grupach. Najbardziej aktywni uczniowie otrzymali „Zdrowy Lunch Box” składający się z soku, owoców, musów, sałatek. Dziękujemy za współpracę Pani Adriannie Gałas - z Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Giżycku, uczniom klasy III T za przygotowanie przekąsek, tj. Angelice Bieciuk, Annie Płatek, Julii Krupie, Patrycji Skierkowskiej, Norbertowi Nowosadko, Kacprowi Hajdukowskiemu, a także uczennicom: Angelice Bieciuk oraz Julii Kuczyńskiej za przeprowadzenie ciekawych lekcji.
> >